De ideale burger – tentoonstelling Rijksmuseum voor MBO studenten

12-02-20 | 0 Reacties

Het Rijksmuseum is gestart met een nieuw programma voor mbo studenten. ‘De ideale burger’, zoals het programma heet, laat studenten kennismaken met de levensverhalen van bekende en minder bekende figuren uit de kunstwerken van het Rijksmuseum. Met welke dilemma’s hebben zij geworsteld? Welke invloed hebben zij gehad op de geschiedenis? Wat kunnen we van hen leren? Tijdens een rondleiding gaan de studenten in gesprek over maatschappelijke thema’s, zoals emancipatie, seksuele revolutie, geloof en koloniaal verleden.

Tijdens de opening op 23 januari heeft practor Birgit Pfeifer al kunnen proeven van de rondleiding. De opdrachten en vragen, die aan het denken zetten en in korte tijd zorgen voor diepgaande en interessante gesprekken, beloven veel goeds.  

Meer weten? Klik hier.