Diversiteit-24-uurs

8-01-20 | 0 Reacties

Van donderdag 12 december 16.00 uur tot en met vrijdag 13 december 16.00 uur ontmoetten studenten en docenten van Zadkine Rotterdam en Friese Poort Urk elkaar tijdens een diversiteit-24-uurs. Ook practor Birgit Pfeifer en stagiair Veerle Hamerlinck waren aanwezig. 24 uur lang woonden ze met zijn allen in een gezamenlijk huis op Park Netl te Kraggenburg. Dit alles als experiment, dat georganiseerd is door ECBO, CINOP, Practoraat Verschillen Waarderen en bovengenoemde Mbo’s, met als doel om elkaars verschillen te leren waarderen. Studenten en docenten gingen aan de slag met opdrachten in de vorm van gesprekken en samenwerkingen om elkaar te leren kennen. De wellicht de op het eerste gezicht twee totaal verschillende mbo instellingen met verschillende docenten en studenten bleken juist ook veel overeen te komen. Interessante gesprekken vloeiden over tafel tijdens het ontbijt en avondeten en nieuwe samenwerkingen kwamen tot stand. De fijne, open sfeer heeft hoe dan ook bijgedragen aan een interessante en vruchtbare 24-uurs.