Tip van Veerle

17-12-19

Net zoals in de nieuwsbrief van oktober deelt stagiaire Veerle met jullie een tip; om iets te lezen, luisteren of te doen.

Tijdens mijn bachelor heb ik met veel plezier gewerkt voor de vrijwilligersorgansatie VoorUit. VoorUit is een organisatie waarbij studenten van MBO, HBO en WO minimaal tien uur vrijwilligerswerk in de week doen, in één van de Amsterdamse wijken waar VoorUit actief is. In ruil hiervoor kunnen de studenten gratis wonen in de wijk waar ze werken. De wijken waar VoorUit actief is, liggen voornamelijk in Nieuw-West, maar ook in Amsterdam Noord. Daarnaast is de eerste uitbreiding naar een wijk buiten Amsterdam een feit, namelijk in Zaandam. Door middel van creatieve activiteiten en een nauwe samenwerking met lokale organisaties, ondernemingen en de woningbouwcorporaties in de wijk proberen de studenten de bewoners van de wijk met elkaar te verbinden en actief burgerschap te stimuleren. Zo organiseren de studenten bijvoorbeeld buurtfeesten, Nederlandse taallessen en allerlei verschillende activiteiten voor kinderen. 

Ik heb ontzettend veel geleerd bij VoorUit en deel graag mijn enthousiasme met jullie hierover. Ben jij hier ook enthousiast van geworden en denk je dit is wellicht iets voor mijn studenten? Bekijk hier de website.