Narratief onderzoek: My cup of story

Samen met kunstenaar en documentairemaker Barbara van den Bogaard en Neerlandica dr. Floor van Renssen doen we een project over hoe het vertellen van verhalen helpt bij het waarderen van verschillen. My cup of story?

Onderwijsprofessionals ontwikkelen door dit onderzoek sensitiviteit voor verschillen in de klas, tussen henzelf en studenten onderling, henzelf en collega’s. Bewustwording van ‘blinde vlekken’ in eigen docentgedrag en communicatie. Meer begrip voor de ander, waardoor verschillen met de ander gewaardeerd worden en docentgedrag minder wordt geleid door ongemak.

Resultaat

De data (verhalen) uit narratief onderzoek worden in bekers geprint die in de koffiekamer komen bij scholen die hieraan mee willen doen (aan bekers zelf zijn kosten verbonden). Bij elke slok uit de beker ontvouwt zich het verhaal van een collega, student of misschien zelfs het eigen verhaal. De Cup of Story is aanleiding voor empathisch dialoog in de werkomgeving. De impact van de cup of story wordt door onderzoekers gemeten en de resultaten worden gepubliceerd.

Tijdsinvestering

40-60 uur

Locatie

In overleg.

Aanmelden

Je kunt je aanmelden voor dit onderzoek door een mail te sturen naar bpfeifer@federatiechristelijkmbo.nl.