De werkwijze Caleidoscopisch Kijken naar Complexe Vraagstukken is ontstaan vanuit de kennis en ervaringen die het practoraat Verschillen Waarden van 2018 tot 2022 heeft opgebouwd. Middels een boekje, workshops en lezingen wil het practoraat deze werkwijze graag delen. Het practoraat nodigt uit om op deze websites ervaringen met Caleidoscopisch Kijken te delen. En het zou ook heel mooi zijn als er nieuwe idee├źn voor verkijkers (opdrachten die helpen om een gesprek weer te bezielen zoals in het boekje wordt beschreven) op deze website gedeeld worden.

Het boekje ‘Caleidoscopisch kijken naar complexe vraagstukken’ bevat praktische tips om dit in je dagelijkse werkpraktijk toe te passen. We noemen dit ‘verkijkers’. Er zijn vier soorten verkijkers: Schudden, Inzoomen, Uitzoomen en Draaien. Klik op de afbeeldingen hieronder en bekijk de verkijkers. Heb je zelf een verkijker bedacht en wil je die met ons delen? Mail deze naar bpfeifer@federatiechristelijkmbo.nl en we voegen jouw verkijker toe aan het overzicht.

Interesse in dit boekje? Vraag hem aan bij bpfeifer@federatiechristelijkmbo.nl.