Podcast ‘Nu even wel’

2-05-21 | 0 Reacties

Omgaan met diversiteit is een belangrijk onderdeel van het burgerschapsonderwijs. Alle burgerschapsdocenten worden geacht er aandacht aan te besteden. Maar hoe vul je dat in? Hoe ga je het gesprek aan? Hoe ga je om met grote meningsverschillen in de klas.

De podcastserie ‘Nu even wel’ van het Kennispunt MBO Burgerschap geeft docenten tips en ideeën over omgaan met diversiteit in de klas.

Tijdens de vijfde aflevering van deze serie ging het over religie op school. Onder leiding van onderzoeksjournalist Zoë Papaikonomou bespraken docent Omgangskunde Karim Amghar, docent Nederlands Sjama Gobiend en practor Verschillen waarder Birgit Pfeifer ervaringen van docenten en studenten in de klas over dit thema. Hoe gaan professionals en docenten om met deze vraag in de klas. Is er genoeg aandacht voor het onderwerp en gaat het eigenlijk wel samen: religie en onderwijs?