CIBAP in Zwolle organiseert in december tentoonstelling Verschillen Waarderen

18-12-19 | 0 Reacties

Ken je mij? 
Wie ken je dan? 
Weet jij mij beter dan ik?
(Huub Oosterhuis)

Omgevingsbewustzijn start met een nieuwsgierige, open houding: naar elkaar en de ontwikkelingen in de maatschappij. In de huidige maatschappij wordt veel in hokjes gedacht en dat stimuleert een wij-zij-denken. Een onbevooroordeelde ontmoeting met de ander is dan niet meer mogelijk. 

Expositie
In dit kader hebben fase 2/3 studenten zelf een bijzondere ontmoeting georganiseerd rondom het thema: Verschillen Waarderen. Want: omgevingsbewustzijn is van binnen naar buiten kijken en andersom. Studenten hebben verhalen gehoord van zeer verschillende mensen: van boeren, blinden, homoseksuelen, ouderen en krakers bijvoorbeeld. Deze verhalen hebben zij verbeeld in een serie portretten. De uitwerkingen hiervan zijn in een expositie in de ontwerpfabriek gepresenteerd.

Inspiratiesessie
Practor Verschillen Waarderen Birgit Pfeifer heeft deze expositie op maandag 2 december geopend met een lezing over het belang empathie en compassie. Want zegt Birgit: ‘Om je te kunnen inleven in een ander, ook al is of denkt hij heel anders dan jij, is een ontmoeting essentieel. Je moet je willen en kunnen laten raken door een verhaal en je moet ook zelf bereid en in staat zijn je eigen verhaal te delen.’