In deze tijd van de coronacrisis bevinden we ons natuurlijk in een bizarre situatie, maar we zien ook dat juist nu verschillen overbrugd worden en verschillende bevolkingsgroepen samenwerken om dit virus te boven te komen. We hopen dat deze crisis gauw voorbij gaat, maar dat de spirit van saamhorigheid blijft bestaan! Pas goed op jezelf en op anderen.
logowebsiteorgineel
diversiteit_0

Lessen burgerschap en levensbeschouwing – ‘Juist nú ontdekken we wat we gemeenschappelijk hebben’

Lees in het artikel van Verus wat practor Birgit Pfeifer zegt over burgerschapsonderwijs en levensbeschouwingslessen ten tijde van de coronacrisis.

Video ter inspiratie: 'Bergbeklimmen en skiën in je woonkamer. Zo doe je dat'.

Als je thuis moet blijven, kan de verveling toeslaan. Gebruik die verveling om je creativiteit de vrije ruimte te geven. Bekijk dit voorbeeld.
ski movie

Online opdracht voor studenten: Diversiteit in coronatijd

Practor Birgit Pfeifer heeft een opdracht voor studenten burgerschap opgezet die jullie kunnen gebruiken tijdens online burgerschapslessen. Het thema van de opdracht is diversiteit en inclusie in tijden van corona. Hoe gaat iedereen op zijn eigen manier om met de crisis? Klik hier voor meer uitleg en de link naar de opdracht.

Een gesprek over vrijheid (video)

In dit filmpje gaan jongeren, waaronder studenten van Landstede en Albeda, en Jan Terlouw met elkaar in gesprek over vrijheid. Wat is vrijheid voor hen?
video vrijheid terlouw

Aan de slag met burgerschap. 'Wees zelf de verandering die je in de wereld wilt zien'

In deze brochure geven we je een inkijkje in de manieren waarop verschillende scholen voor voortgezet onderwijs burgerschap op de kaart hebben gezet. Elk op hun eigen manier en met een eigen visie... Lees ter inspiratie voor je eigen burgerschapsonderwijs.

Een taskforce inclusivity op jouw school? Dat kan!

Het practoraat Verschillen Waarderen gaat samen met het practoraat burgerschap van ROC van Twente en het lectoraat Wereldburgerschap van de Haagse Hogeschool een training ontwikkelen. Tijdens deze training, nu omgedoopt tot Inclusivity pathway training, leren de deelnemers hoe ze inclusiviteit in de onderwijsorganisatie kunnen bereiken, hoe je dit daadwerkelijk bewerkstelligt. Om deze reden is de kern van deze training het … Meer lezen

Stuur door

Voel je vrij om deze nieuwsbrief binnen je eigen organisatie verder te verspreiden!
linkedin website twitter 
MailPoet