De derde nieuwsbrief van het Practoraat Verschillen Waarderen is gevuld met een inspirerende verzameling van lezingen, workshopdagen en tips. Doe er je voordeel mee!
logowebsiteorgineel
WhatsApp Image 2019-10-10 at 12.01.37

Lezing practoraat op VO-studiedag Landstede

Op 8 oktober gaf practor Birgit Pfeifer een lezing over het practoraat en diversiteit in het onderwijs in Zwolle. De 950 plekken in De Spiegel waren niet genoeg om alle geïnteresseerden een plek in de zaal te geven, maar gelukkig kon er ook via een scherm meegekeken worden. In het voortgezet onderwijs zijn ze dus ook volop bezig met het thema diversiteit! Bekijk hier een samenvatting van de dag.

Studiedag Kennispunt MBO Burgerschap 11 oktober

Op 11 oktober kwamen 100 docenten en bestuurders bijeen in het Muntgebouw in Utrecht om van elkaar te leren en kennis uit te wisselen door middel van interessante workshops en lezingen. In de workshop ‘door andere ogen’ van Critical Mass keken de deelnemers met een VR-bril door de ogen van een ander om vervolgens met elkaar in discussie te gaan over hetgeen ze hadden ervaren. Birgit en Veerle keken vervolgens naar de impact van de workshop door middel van een enquête.

Critical Mass

Organisatie Critical Mass geeft ook workshops op scholen, zowel voor docenten als studenten. Geïnteresseerd? Klik hier voor meer informatie over de lopende projecten van Critical Mass.

Vrijheid van onderwijs

Sinds NRC en Nieuwsuur over salafistische weekendscholen hebben bericht, staat de vrijheid van onderwijs weer ter discussie. Lees hier de reactie van Birgit.

Digitaal burgerschap op school: leer verschillen waarderen

Digitaal burgerschap gaat over participatie en identiteit, online en offline. Daarbij is het belangrijk om verschillen te leren waarderen en met elkaar in gesprek te gaan. Hoe kunnen mbo-docenten en -studenten dit een plek geven in het curriculum? Daarover vertelt Birgit Pfeifer, practor ‘Verschillen Waarderen’ bij de Federatie Christelijk MBO. Lees het interview op Mediawijzer.

Tip van Veerle

In deze nieuwe rubriek deelt stagiaire Veerle elke maand een tip, iets dat je moet lezen, luisteren of doen.
Als eerste tip wil ik de podcast Sør met jullie delen. 'Sør' is een podcast over twee mensen die van dezelfde jaren op dezelfde middelbare school een compleet ander verhaal maakten. Het verhaal van een …
Meer lezen

Stuur door

Voel je vrij om deze nieuwsbrief binnen je eigen organisatie verder te verspreiden!
linkedin website twitter 
MailPoet