De tweede nieuwsbrief van het Practoraat Verschillen Waarderen is gevuld met oproepen: om mee te doen met onze onderzoeken en om op 31 oktober naar het inspiratiefestival te komen.
logowebsiteorgineel

Onze onderzoeken

Eén van de doelen van het practoraat is het uitvoeren van onderzoek. Deze eerste onderzoeksactiviteiten zoomen in op goede voorbeelden van Verschillen Waarderen waarbij docenten en bestuurders op de verschillende scholen worden bevraagd over wat werkt in hun praktijk. Tevens willen we met dit onderzoek eventuele handelingsverlegenheid op het gebied van ‘verschillen waarderen’ ontdekken binnen de scholen.

Zelf onderzoek doen? Meld je aan!

Je kunt je aanmelden voor de volgende onderzoeken:
Praktijkonderzoek ‘Empathie ontwikkelen, hoe doe je dat?’
Pilot werkplaats ‘Door andere ogen’
Narratief onderzoek ‘My cup of story’

Save the date: 31 oktober inspiratiefestival in Zwolle

Op de inspiratiedag op 31 oktober 2019 organiseren we een festival rondom het thema ‘Verschillen waarderen’. Plaats en programma wordt nog bekendgemaakt. We werken met sessies die raken en ons verleiden tot veranderen van perspectief (de wereld door de ogen van een ander zien). Reken op muziek, theater, dans, beeldende kunst, out of the box en out of the comfortzone. Op het festival worden ‘data verzameld’ in de vorm van vlogs. In de vlogs wordt ingegaan op de vraag: wat op het festival heeft je uitgedaagd om de wereld door de ogen van de ander te zien en om verschillen te leren waarderen?
Het belooft een mooi festival te worden, dus blokkeer 31 oktober 2019 in je agenda.

Oproep

We zoeken nog mooie bijdragen voor dit festival. Weet jij anderen te raken? Kan je andere uitdagen om zich in een ander te verplaatsen? Of weet jij een collega die dit zou willen/kunnen? Laat het ons weten.
En ook als jij een mooie naam bedenkt voor dit festival horen we het graag!
Mail naar bpfeifer@federatiechristelijkmbo.nl.

Stuur door

Voel je vrij om deze nieuwsbrief binnen je eigen organisatie verder te verspreiden!
linkedin website twitter 
MailPoet